Škrat Vodo ruzakŠkratov nahrbtnik

V nahrbtniku lahko dobiš škratove dobrote

Poglej v škratov nahrbtnik >>>

Prva Škratov blog Tretja objava. Škrat Vodo življenjepis (cv)

Škrat Vodo v beležko zapišem kaj počnem, kje se sprehajam in kaj sem ugotovil.

Pijemo še preden smo žejni, ker žeja je že klic telesa:"prosim daj mi vode".

Tretja objava. Škrat Vodo življenjepis (cv)

Škrat Vodo

Pozdravljeni prav vsi, otroci, starši, šoferji, kuharice, piloti, mehaniki, babice in dedki, šolarji in vrtičkarji. Sedaj, ko vidite kako zgledam, me boste lahko zagledali v prav vsaki vodi v katero se boste vsaj za 5 sekund zazrli. V njej boste zagledali mene, Škrata Voda, vsega nasmejanega in verjetno vam bom kričal: "Hvala. Rad te imam."

Sedaj, ko sem že dovolj moder, vsaj tako je rekla Vila, sem odločil priti med vse vas povedati vam zgodbe in znansvena dognanja o Kraljici Vodi.

Veste, stric iz Japonske, ime mu je Masaru Emoto, je moj najboljši prijatelj. Napisal je nekaj knjig o vodi, najljubša pa mi je tista s platnico polno vode in kamnom na sredini, imenuje se "Sporočilo vode". Ptice petpedike pravijo, da se bova z Masaru Emotom neki dan, skupaj sprehajala po Triglavu. Huuu se veselim.

Stric Emoto in Škrat Vodo bi vam rada povedala nekaj čudežnih besed o Kraljici Vodi.

Veste, ona je vsepovsod, še posebno tam kjer je živo življenje. Ona je v semenu, lesu, travi, zemlji, ceveh, kamnu, ledu, stenah, v živalih, v ljudeh, na mizi, v sobi, reki, jezeru, mleku, siru, zelenjavi in v moji torbi, ki jo ves čas nosim na okrog. Huu, brez vode nič ne morem.

Veste, neki dan sem zvedel, da težak celih 10 kilogramov sem, HUU, in da v meni je kar sedem kilogramov vode. HUU sem si rekel. :)

No zdaj pa o njej.

Prijateljica Vila pride občasno, ponavadi takrat, ko cvetijo rdeče mušnice, v tistem času se veliko pogovarjava, ko je ni pa kakšno rečeva kar preko vode. Tisti dan, ko tudi Jeleni so bili veseli Rdečih Mušnic me vprašala je: " Škrat Vodo, kaj pa ti poslušaš".

Sem si mislil, kaj pa zdaj njo pičilo, je pojedla kakšno Rdečo Mušnico ali kaj? Pa saj vendar ve, da tukaj pod smreko nimamo gajbic, ki vrtijo one okrogle špeglčke, pa jutube in kable. Pa sem tiho. Veste v tišini najdem vse odgovore. Potem pa kot iz škatlice sem odgovoril ji; da ves čas poslušam svoje misli, slišim jih pod lasmi kjer imam poleg dveh ušes tudi tretjega, tukaj v tem tretjem uhu slišim prav vsako misel.

Pri tristo kosmatih mušnicah se je Vila nasmejala iz srca in v solzah radosti nadaljevala takole: " Veš škrat, ko sem sama tam pod jablano, na travi in z knjigo v roki, rada berem naglas. Poslušajo me ptice, mravljinčki, polži, vsi mojstri mikroorganizmi, oblaki, vse vode, vsa drevesa in škrati, ki spretno kodrajo mi lase. Prav tisti dan, ko smukali smo se med vrsticami knjige "Sporočilo vode in vesolja" pa prilezeta Polža Orgonita in rečete: "daj Vila nesi to knjigo Škratu Vodu, saj veš, on je tam pod smreko ob sedmih Triglavskih jezerih, celi dan gleda v vodo in ves čas mu gre za vodo.

To je bil dan, ko za darilo sem prejel knjigo svojega življenja. Šolarji mi radi pripovedujejo, o tem kako listajo in berejo jo za domače branje in bralno značko, tudi mlajši iz vrtcev prelepe in vodnate Slovenije si iz knjige "Sporočilo vode" ogledajo fotografije in izrežejo snežinke.
Huuu, vam še nekaj zaupam. Mi pred časom sta gospd in gospa pravila, da župniki in nekateri veljaki, pravijo ji kar nova biblija. Huu sem vesel.

Pred spanjem vam čisto na kratko povem o tej knjigi. Ker je res kratko berite prosim počasi. Hvala.

Veste otroci, pa tudi vi poštarji in božički, fotografiranih je bilo nekaj desettisoč kristalov vode. Si predstavljate šteti do 10.000.

Gre takole. Ena, dva, tri HUU, hecam se !

Pred nami je steklenica vode, postavimo jo poleg zvočnika, zavrtimo glasbo, recimo da tole pesmico; "Enkrat je bil en majhen škrat" in jo pustimo igrati vodi, da jo ta nekaj časa posluša. Nato iz steklenice vzamemo kapljico in jo zamrznemo v zamrzovalni skrinji pri minus 5 stopinj celzija. Tako se kapljica preoblikuje v kristal podoben zimski snežinki, podobni kot smo jih izrezovali v vrtcih. Nato, prelep kristal fotografiramo z posebnim mikroskopom, in fotografijo te snežinke shranimo v album Vodnih kristalov.

Kot sem rekel ima stric Emoto in njegovi sodelavci album z prek deset tisoč fotografijami kristalov, ki so poslušali različne glasbe celega sveta, na steklenice so bile prilimane besede kot so; hvala, prosim, slabo mi je, grdo je , lepo je, rad te imam, ter besedi ljubezen in hvaležnost in mnogo drugih. Steklenice vode so čez noč celo položili na različne fotografije, kot so: fotografija češnjevega cveta, Adolfa Hitlejra, Mati Tereze, Himalaje, narisanega srca, sonca, itn, .

Poglejte dragi vsi. Fotografije so tukaj. Vidimo kako različni so vodni kristali. Lepi so tisti katerih voda je bila v bližini naravnih, ljubečih, hvaležnih in iskrenih virov vibracij.
Veste voda shranjuje prav vse, tako kot računalnik, ko pritisnemo tipko shrani.

Takole enostavno, Škrat Vodo sem iz vode, nosim deset kilogramov, od tega je kar 7 kilogramov vode. Imam pa tako kot vsi vi tudi tretje uho, ki ves čas posluša misli. Mojih sedem vode shranjuje vse moje misli, shranjuje vse kar poslušam, shranjuje vse kar gledam, shrani vse kar pojem in popijem, shranjuje vse kar govorim, vse s katerimi se družim in še in še. Huuu ta pa je res Kraljica Voda. Komaj čakam, da bom videl kako zgleda moj kristal vode, nastal bo kar iz kapljice znoja.

Vsak dan verjamem, kako sem srečen, ker živim v tako lepem okolju narave in z deteljico v ustih, ter najboljšo vodo v želodčku in gozdnimi jagodami za kosilo.
Veselim se dneva, ko prišel bo stric prijatelj Masaru Emoto in fotografiral tudi mojo kapljico švica, ki jo bom iz ljubezni in hvaležnosti podaril Vili.
Ta Vila je res prava lučka, sveti ob ljudeh tako kot je posvetila meni in tako kot svetimo drug drugemu. O Vodi sem že skoraj vse vedel, zdaj pa to tudi znam razložiti, tako vam s kapico na glavi, v resničnem ter iskrenem glasu, močnim kot Triglav govorim besede o Kraljici Vodi.
Vsi ljudje ne vidijo, tudi jaz ne vidim kaj se skriva za tistim grmom. Pokažimo si in pripovedujmo o teh kapljicah Vode vsem.

Škrat Vodo vas z huuu huuu zbudim in vzkliknem: "Bodimo lučke in postanimo pionirčki vode.

Na Fejstbuku se imenujem "ŠKRAT VODO", sem vesel prijatelj.

Želim si, da bi mi na steno prilimali veliko vaši izdelkov kot so: fotografijo vode, fotografirano ali narisano sliko o vodi, pesmico o vodi, poezijo o vodi, pravljico o vodi, prikazali poskuse z vodo, izdelali lutke podobne Škratu Vodu, posneto igro o vodi, kolaž o vodi, črke o vodi, puzle o vodi, figurice o vodi, izdelke iz gline o vodi, okraske snežinke, in še in še.
Ustvarite kar vam dovoli domišljija. Ustvarjajte v šoli, vrtcu, doma ali na njivi in to prikažite tukaj in povejte drugim . Veselim se vaše podpore.

Vse kar boste objavili na steni fajstbuka (Škrat Vodo Wall) ali poslali k prijatelju na naslov: (ul.Marka Šlajmerja 33,1000 Lj.,Škrat Vodo) ali na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , bom pridno zbiral in prebiral in iz tega napravil knjigo.
Kot avtorji knjige bomo prav vsi jasno podpisani v knjigi, če se boste kot posameznik seveda strinjali. Naslov knjige pa mislim, da bo "Škrat Vodo in vsi o Vodi". Ustvarili bomo še kaj in tako širili "sporočilo vode, ljubezni in hvaležnosti".


Huuuu Huuuu Huuuu Juhuhuu !!!
:)

Na vrh

Najdi me na: Škrat Vodo Facebook Škrat Vodo Škrat Vodo ali mi piši na: Škrat Vodo

Copyright © Škrat Vodo. Vse pravice pridržane.

Izvedba MojWeb